Tiistaina tuli täyteen ensimmäinen kuukausi täällä Leónissa ja elämän voi sanoa olevan kaikin puolin mallillaan. Ensimmäisen viikon kylmä kosteus ja harmaus on väistynyt ja päivä päivältä kaupunki näyttää kauniimmalta ja tuntuu enemmän omalta kodilta. Asunnon, kavereiden, harrastusten ja iltamenojen myötä olen siis löytänyt oman hyvän paikkani tässä värikkäässä yhteiskunnassa.

395858.jpg
Pääasia että kotiasiat on kunnossa ja tulevaisuus ei häikäse :)


Alkuviikon vapaapäivistä huolimatta en ole vielä ehtinyt retkeilemään keskustaa ja ostoskeskusta kauemmas. Maanantaina kuitenkin maksoin muutaman muun kaverin kanssa nuorisojärjestö AEGEEN jäsenmaksun (20e) sekä viikonloppumatkan kauniiseen galicilialaiseen kaupunkiin Santiago de Compostelaan. Reilun viikon päästä tehtävä reissu maksoi jäsenille matkoineen, majoituksineen ja sisäänpääsymaksuineen 50e. Oikein opiskelijaystävällinen hinta siis. Maanantaina varattiin myös paikat tämäniltaiselle AEGEE - illalliselle (klo 21.45), joka tarjoillaan jossain keskustan ravintolassa. Toivottavasti paella, joku muu jota en ymmärtänyt ja jälkkäri ovat hintansa (10e) veroiset! Koska tänään oli ensimmäiset luennot, lounaan jälkeen AEGEE järjestää myös toisen lukukauden alottavat bileet niin ikään jossain keskustan hippapaikoista. Nähtäväksi jää jaksaako sitä lounaan jälkeen enää nostaa tassua espanjalaisen popin tahtiin...

Edelleenkään paikallinen Molly Malone's ei ole mikään suosikkikohde täyttämään tiistai-iltoja, mutta sieltä minä itseni taas kämppisten kanssa löysin. Samoilla spinningtunneilla käyvä italialainen tyttö oli nimittäin kutsunut kaikki vaihtarit ja paikalliset kaverinsa kotiinsa ennen Molly Malone'siin menoa. Kutsu ei tietysti ollut tavoittanut kaikkia eikä kaikki 200 (!) vaihtaria tietenkään ollut paikalla, mutta ihan riittävän täysi neljän hengen kerrostaloasunto silti oli. Myös naapurit taisivat olla samoilla linjoilla. Reilun puolen tunnin paikallaolon jälkeen avoimesta ikkunasta lensi sisään noin puoli tusinaa kananmunaa ja sen jälkeen alkoi älytön ovien ja seinien hakkaus ulkopuolelta. Bileet hiljeni hetkeksi, mutta hakkaaminen sen kun jatkui. Kiltteinä tyttöinä ja poikina puettiin siis takit päälle ja pääteltiin että bileet oli ohi. Ulkona meitä sitten odotti ensin mukavat poliisit (bileiden järjestäjät soittivat ne itse paikalle) ja sen jälkeen yläkerran naapureilta kananmunasade siivitettynä useilla rumilla espanjankielisillä sanoilla, jota sanakirja ei onneksi tunne.

395940.jpg
Myös naapurinpojat täällä asuntolassa on löytäneet kananmunille useita eri
käyttötarkotuksia


Ensimmäinen "kouluaamu" alkoi tänään auringonpaisteessa ja erittäin hyvällä tuulella. Kansainvälisen markkinoinnin kurssi vaikutti oikein hyvältä eikä alkanut kuin 15 minuuttia myöhässä. Akateeminen vartti tunnetaan siis erittäin hyvin täälläkin päin Eurooppaa. Myös toinen kurssi Geografia humana oli ihan mielenkiintoinen, mutta melko intiimi, sillä paikalla oli vain 3 espanjalaista ja minä. Onneksi kielen kanssa ei ainakaan tänään ollut suuria ongelmia eli ymmärsin suunnilleen kaiken, mitä professorit selostivat. Aika luennoilla tuntui myös kuluvan nopeasti, sillä luennot kestää täällä vain vajaan tunnin tai korkeintaan kaksi, kun Tampereella joutuu välillä kuluttamaan luentosalin penkkejä jopa kolmekin tuntia kerrallaan.

Nyt siestan jälkeen täytyy vielä lähteä tunniksi katsomaan, mitä kaikkea kurssi Urbanismo (kaupungistuminen) pitää sisällään. Ainakin näin etukäteen tämä kurssi vaikuttaa kaikkein mielenkiintoisimmalta ja myös lähimmältä sitä, mitä olen Suomessa pääaineenani (aluetiede) opiskellut.

395994.jpg
Yliopiston kampusaluetta

Loppuun vielä Hyvää Ystävänpäivää niille kaikille, joille en sitä eilen toivottanut sekä Hauskaa viikonlopun odotusta! Meillä tosiaan alkaa tänään viikonloppu, sillä seuraavat luennot on vasta ensi torstaina. Totuttuun tapaan minulla ei ole koskaan perjantaisin luentoja ja aamulla lisäksi kuultiin, että ensi viikon luennot (ma-ke) on peruttu karnevaalien takia. Hiphei!