Viime lauantaina pakattiin Elizabethin ja Mauran kanssa reput ja lähdettiin tutustumisretkelle Salamancaan. Vajaa 4 tunnin bussimatka taittui yllättävän kivuttomasti, kun nukkumatti kutsui luokseen melkeinpä koko matkaksi. Täältä etelään mentäessä maisemat on lähes poikkeuksetta peltoa, pelto, peltoa sekä välillä pieniä tai vähän suurempia kyliä, joten mitään älyttömän tähdellistä en nukkuessani menettänyt.

Salamanca on asukasluvultaan hieman Leónia suurempi kaupunki (n. 160 000 asukasta) ja ensikosketukselta myös enemmän turistien suosima. Turistimäärän vaikutuksen saimme kokea oikeastaan jo ensi metreillä, kun yritimme majapaikkaa etsiä. 6 ensimmäisessä pensionaatissa/hostellissa/hotellissa saimme tyytyä joka kerta samaan vastaukseen "completa" (täysi), mutta seitsemäs sitten onneksi onnisti. Sekin tosin reilun tunnin odottelun ("no sabemos todavia" - vielä emme tiedä) jälkeen. Myös ensimmäinen terassilounas ei saapunut ihan sillä nopeudella, jolla nälkäset turistit sen olisivat toivoneet saapuvan, mutta aurinko ja lämpö antoi paljon anteeksi :)

482697.jpg
Maura ja Elizabeth - tarjoilijaa odotellessa ehtii hyvin tutustua karttaan


479809.jpg


Mitä Salamanca sitten tarjosi? Ensinnäkin täytyy todeta, että nyt muutamia pohjoisia, suunnilleen samankokoisia kaupunkeja nähtyäni mahtavista rakennuksista ei enää jaksa suuremmin innostua. Loppujen lopuksi katedraalit, aukiot, hallinnon rakennukset ja muut talot muistuttaa ainakin näin harrastelijan silmissä hyvin paljon toisiaan. Mikään ihme se ei tietenkään ole, sillä onhan useimmat kaupungit rakennettu samoihin aikoihin ajan tyylin ja samojen hallitsijoiden käskyjen mukaan.

Kuten päätellä saattaa, kartan ja turisti-infon tytön ohjeiden mukaan kierrettiin siis Salamancan perinteinen turistireitti: mm. Plaza Mayor, yliopisto, katedraali ja roomalainen silta.

479923.jpg
Plaza Mayor ilta-auringossa


479855.jpg
Roomalainen silta

479835.jpg
Yksi yliopiston kampuksista

479870.jpg
Pyhiinvaeltajat on eksynyt tännekin

Näitä sanoisinko pidemmän päälle kuivahkoja kulttuurikohteita enemmän Salamancasta jäi mieleen eläväiset kadut, kymmenet ihanat leipomot ja jätskibaarit, yökerho Cum Laude sekä tietysti legenda pienestä sammakosta. Salamancan yliopisto on yksi Euroopan vanhimpia (perustettu 1218) ja ikivanhan tarun mukaan opiskelijat, jotka löysivät sammakon yliopiston julkisivusta, läpäisivät tentit ilman lukemista. Siellä mekin sitten huidottiin kymmenien muiden kanssa etsien ja yrittäen kuunnella, mistä onnekkaat oli jo sammakon bonganneet. Ei mikään ihan helppo juttu.

482780.jpg
Etsi sammakko ja viisastu

479886.jpg
Siellä se jossain on...

482803.jpg
Löytyi se: vasemmanpuoleisen pääkallon otsassa.
Enää ei ole mitään hätää kesäkuun tenteissä :D


Kun nyt kerran oltiin kunnon opiskelijakaupungissa, täytyihän sitä tehdä vähän vertailevaa tutkimusta lauantai-illan baarikulttuurista. Tutkimuksenteko keskittyi lopulta vain ensimmäiseen, muttei ollenkaan huonoon paikkaan, joka löydettin. Hypoteesi: "Kaikki tanssipaikat on tyhjiä, koska kello on vasta 1" osoittautui iloksemme vääräksi Cum Laudessa. Hienohin vanhoihin puitteisiin rakennetussa yökerhossa sai melkeinpä käyttää kyynerpäätaktiikkaa jo ennen yhtä, jos halusi suorittaa suunnittelemansa tanssiliikkeet tanssilattialla eikä eteisessä. Tämä saattoi osittain johtua siitä, että paikan ikähaarukka vaikutti olevan hämmästyttävän laaja, n. 20-60 vuotta. Siellä siis mentiin kaikki yhes koos Bysta Rhymesin, Shakiran, Beyoncen ja Nellyn tahtiin. Joku paikallinen Alejandro halusi välttämättä antaa puhelinnumeronsa ja majottaa mut ja kaikki kaverit, kun mennään Madridiin. Vamos a ver (Kummitädille käännös: Katsotaan). Voi olla, että jää Alejandron kämppä katsastamatta. Tai mistä sitä tietää, jos hätä tulee... ;)

482878.jpg


479948.jpg
Hippasiskot

Sunnuntaina ei sitten ollut aikaa muuhun kun tavaroiden pakkaamiseen ja aamupalaan Salamancassa. Loppupäivä meni matkustaessa ja nukkuessa takaisin kotiin. Tällä viikolla ollaan koitettu kämppisten kanssa vähän  paastota (huonolla menestyksellä : esim. eilen juhlittiin alkanutta pääsiäislomaa syömällä pullaa ja brasilialaista jälkkäriä lämmintä suklaata ja mansikoita)  ja urheilla ennen huomenna alkavaa matkaa Andaluciaan. Tällä hetkellä tuntuu, että mun toinen jalka on jo melkein bussissa - niin paljon oon oottanu lomaa etelän lämpimämmässä ilmastossa ja ihanissa kaupungeissa. 50 hengen voimin kierretään siis 5 päivässä 4 kaupunkia (Granada, Sevilla, Cádiz y Gordoba) ja nähdään samalla paikallista kuuluisaa pääsiäisenviettoa. Kuuleman mukaan pääsiäisviikon juhlinta poikkeaa täällä ja erityisesti tuolla etelässä melkosen paljon totutusta suomalaisesta. Odotettavissa on siis karnevaalimeininkiä , paljon ruokaa ja juomaa aamusta aamuun. Kykyjen mukaan siitä sitten lisää viikon päästä! :D

479895.jpg
FELIZ PASCOA eli Iloista Pääsiäistä!


Ai niin, vielä viimenen äärimmäisen tärkeä asia. Olen jo ainakin kolmelta eri espanjalaiselta saanut kuulla, kuinka muistutan paikallista laulajaa Sorayaa. Mielestäni en ole yhtään outo, vaikken yhdennäkösyyttä tunnistakaan. Onhan meillä molemmilla tummat hiukset, eikä ihan tummanruskeet silmät, mut että muuten...espanjalaiset on outoja! :)

 index_02.gif