441263.jpg
Burgos näköalapaikalta

Lauantai-ilta - mitäpä sitä muutakaan tekisi kun kuuntelisi espanjalaista nettiradiota ja päivittäisi blogia? Ehkä menisi syömään tapaksia, kattoisi televisioita/leffoja, lähtisi tanssaamaan..vaihtoehtoja kyllä löytyy, mutta tänään en jaksa. Edellisenä viikonloppuna lähdettiin haistelemaan Leónin yöelämää sekä perjantaina että lauantaina ja aamuun astihan siellä meni. Sekä perjantaina että lauantaina. Kun ns. normaalit clubit sulkeutuu täällä klo 5.00 aamulla, seuraavat aukeaa. Liekö syy parempien alkoholijuomien vai runsaan muiden piristeiden käytön, ihmisiä näyttää riittävän niin yö- kuin aamubailaukseenkin. Meillä tuntuu kuitenkin vielä olevan vähän opettelemista, kun ei pilkkuun asti (klo 8 tai 9) aamulla jaksettu, vaan oltiin jo seitsemään aikaan kotona.

441319.jpg
Jee, kivaa oli! :D

Kahden valvotun yön ja vaihtelevasti nukutun päivän jälkeen maanantaiaamun herätys tuntuikin sitten ylivoimaiselta. Skippasin siis ensimmäiset luennot ja kopion kiltisti kaverilta muistiinpanot myöhemmin. Maanantain jälkeen opiskelu sujui kuitenkin tällä viikolla jo suhteellisen mallikkaasti. Sain kahden päivän aikana luettua reilun 20 sivun artikkelin kaupungistumisen ja kaupunkisuunnittelun kehityksestä ja opin pienen avustuksen jälkeen uudestaan, miten kartasta haetaan koordinaatteja pituus- ja leveyspiirien avulla. Löysin myös koordinaattorini (seitsemäs kerta toden sanoo) ja sain kirjoittauduttua vihdoin opiskelijaksi yliopistoon. Kielitaitoni ja erityisesti älykkyyteni kehittyi tällä viikolla varmasti huimasti, kun kaikista luennoista vain yksi oli peruttu!

Sisäisen kauneuden ja älykkyyden lisäksi sain vähän kiiltoa ulkopuolelle, kun kävin keskiviikkona kampaajalla. Suojaviitan ja värin laittamiseen sekä hiustenpesuun tarvittiin kolme eri henkilöä, mutta lopputuloksessa ei ollut valittamista. Tuttua tummaa niidenkin värimalleista löytyi. Myöskin hinta 18,50e oli kohtuullinen.

Edellisten lisäksi tämä viikko on sisältänyt mm. aurinkoa ja tuulta, paljon spinningiä (4 kertaa), muutaman vuokraleffan ja retken Burgosiin. Ensimmäinen suunnitelma oli matkustaa tänään lauantaina Salamancaan, mutta aikatauluja tarkemmin (viime yönä) tutkittuamme huomasimme, että meno kyllä onnistuisi, mutta paluun kanssa olisi ongelmia. Sopivia busseja tai junia lauantai-illalle ei siis löytynyt. Koska matkailijan sisäinen liekki oli kuitenkin jo kerran sytytetty, pistimme sormen uudestaan kartalle. Kuten arvata saattaa, tämä toinen valinta osui sitten Burgosiin.

441309.jpg
Saksikäsi - Edward was here!

Aamulla ennen lähtöä konsultoin nettiä sen verran, että tiesin Burgosin tärkeimmän nähtyvyyden olevan tietysti katedraali (vai katedraalin?...äidinkielen tunnit olisivat välillä tarpeellisia...).Lisäksi tiesin, että asukkaita Burgosissa on suunnilleen saman verran kuin Leónissa, n. 160 000. Wikipedia ei tälläkään kertaa pettänyt, sillä 2 tunnin bussimatkan jälkeen totesimme molemmat tiedot ainakin päällisin puolin paikkaansa pitäviksi.

441292.jpg
Ei kaupunkia ilman katedraalia (eikä retkeä ilman kuvaa katedraalista)

Kunnon turisteina löysimme Burgosista ensin katedraalin, sitten turisti-infon, kartan ja linnan. Lopuksi kuin ihmeen kaupalla tytöt löysivät vielä reitin Burgosin museoon. Kauniita katuja oli ilo tepastella, kun aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta ja lämpöäkin oli mukavat 15 astetta. Ennusteiden mukaan huomenna pitäisi täällä olla vielä muutama aste enemmän. Viva España!  Lopussa lisää päivän satoa.


441316.jpg
El teatro principal

441333.jpg
Portin päällä asustaa haikarapariskunta


441352.jpg
Linnan muuria


441365.jpg
Matkaseurana Alexandra ja Elizabeth


441373.jpg
Todiste museovierailusta

Päivän laulu: Labios compartidos - Maná