"Elämä antaa, elämä ottaa, se kantaa ja voi pudottaa ".

Jos tähän Kärkiryhmän lauluun vaihdetaan sanan "elämä" tilalle Andalucia, ollaan hyvin lähellä sitä tilannetta, jossa vielä muutama päivä sitten olin. Tämän vuoden Semana Santa eli Pyhä viikko on sisältänyt kirjaimellisesti nousuja, laskuja, itkuja ja naurua.

Melkein tasan vuosi sitten kierrettiin Ellan kanssa viikon verran Andaluciaa ristiin rastiin. Sevillan mahtavuus, Granadan värikkyys ja Cádizin kauneus tulivat tutuiksi auringon helliessä matkailijoita usein lähes 30 asteen lämpötilalla. Odotukset olivat siis luonnollisesti korkealla, kun viime lauantaina sanoimme heipat Leónille ja istuimme 10,5 tuntia bussissa kohdataksemme etelän lämpimät tuulet. Mutta kuinkas sitten kävikään...


1.4 Granada

Ensimmäinen aamu valkeni paksussa pilviverhossa. Mitä enemmän sade ja tuuli jäädytti sormia ja varpaita, sitä vähemmän oli intoa tutustua Granadaan. Itse kaupunki jäikin tällä kertaa melko vähälle huomiolle (aikaakin oli vain yhden iltapäivän ja illan verran), mutta kaupungin yläpuolella olevaan muslimien rakentamaan La Alhambraan tutustuimme tarkemmin. La Alhambra oli entisaikaan muslimien asuttama pieni kaupunki, josta tähän päivään asti ovat säilyneet mahtavat linnoitukset ja palatsit vehreän puutarhan ympäröiminä.

500187.jpg
Etualalla La Alhambran rakennuksia

500206.jpg
Yksi patioista

500473.jpg
Carlos viidennen entinen koti

500222.jpg
Lapaset on pelkkää rekvisiittaa...alhaalla Granadan kaupunki

500145.jpg
Kreisit tytöt kaupungilla

2.4 Cádiz ja Jerez de la Frontera

Seuraavana aamuna jätimme vieläkin sateisemman ja harmaamman Granadan taaksemme ja löysimme vihdoin auringon Cádizista.
Suupielet kääntyi hymyyn, kun mittarissa oli 23 astetta ja edessä siinsi sininen Atlantti.

500242.jpg
Ihanat naiset rannalla: A, Fe, Paula, Amanda, Monica ja Elizabeth

500251.jpg
Kissan päivät

500259.jpg
Paula elokuvansa kuvauksissa

500266.jpg
Turistit Leónista (n. puolet koko matkaseurueesta kuvassa)

500278.jpg
Elämä kantaa

500230.jpg
Kaunis Cádiz

Valitettavan vähän saimme nauttia Cádizin hurmaavasta ilmapiiristä, kun jo muutaman tunnin jälkeen oli taas aika jatkaa matkaa. Tällä kertaa kulkuvälineenä toimi pieni sisävesialus, joka vei meidät läheiseen kylään La Puerta de Santa Mariaan. Siellä tyhjensimme saksalaisen sekatavarakaupan Aldin hyllyt ja jatkoimme rantaelämää picniceväiden kera.

500281.jpg
Meidän laivassa

500150.jpg
Terveisiä kotiin

La Puerta de Santa Mariasta lähdimme vielä samana iltana Jerez de la Fronteraan, jossa majotuimme vankilan näköiseen nuorisomajaan. Granadassa meillä oli oma kylppäri, mutta Jerezin nuorisomajassa saimme kaikkien riemuksi jakaa yhteiset wc- ja suihkutilat. Tytöille ja pojille oli tietysti omat osastonsa, mutta eipä se juuri helpottanut, kun 20 tyttöä olisi halunnut käydä nopeasti suihkussa ennen kaupungille menoa. Aikaa oli siis 1 tunti ja käytössä 2 suihkua. Itse osuin hyvään saumaan ja pääsin peseytymään ensimmäisten joukossa, mutta osa porukasta joko päätti olla hienostelematta (ei suihkua) tai sitten jätti koko Jereziin tutustumisen väliin. Kamalasti ei "kotiin jääneet" loppujen lopuksi menettäneet. Koko loppuillan satoi nimittäin vettä, eikä maanantaina juurikaan ollut ihmisiä täyttämässä baareja tai yökerhoja. Yhden pääsiäiskulkueen sentään näimme. Mustiin kaapuihin pukeutuneet miehet ja naiset (?) kantoivat hiljaisuuden vallitessa puisia ristejä ympäri kaupunkia. Melkosen erikoista (=hämärää) touhua sanoisin.

500282.jpg
Setä  Pepe Jerezissä

500289.jpg
Silencio

3.4 - 4.4 Sevilla

Kukapa olisi uskonut, että Andaluciassa tulee ikävä villasukkia ja puuroa? Jos tähän asti Andalucia oli antanut, Sevillassa se alkoi myös ottaa ja pudottaa. Kaupunki oli yhtä kaunis ja ihana kuin ennenkin, mutta olotila ei. Eikä syy ollut tällä kertaa alkoholin. Aluksi luulin, että vatsani oli vihainen ylimääräisestä kuormasta valkoista leipää ja keksejä, mutta nyt 5 päivää mahataudista kärsittyäni uskon, että kyseessä on  kuitenkin jotain muuta. Toivottavasti jotain, joka menee pian ohi.
Ensimmäinen päivä meni siis kaupungilla kierrellessä ja kouristellessa. Välillä ei tuntunut missään, mutta välillä mahaan sattui niin että itketti. Juuri mitään en voinut syödä, eikä sääkään oikein suosinut, kun satoi vähän väliä. Illan flamencoesitys oli kuitenkin hieno ja selvisin siitä muutaman raikkaan Fantan voimalla. Yöllä  kaikki tulikin sitten vikkelästi ylös ja seuraavana päivänä alas. En kuitenkaan halunnut jäädä päiväksi sänkyyn makaamaan, vaan shoppailin ja kiersin kaikki pakolliset nähtävyydet wc-käyntien lomassa. Kuten kuvista näkyy, aurinkokin paistoi! Illalla kuitenkin luovutin ja jäin nukkumaan muiden tehdessä parempaa tuttavuutta Sevillan yöelämässä.


500307.jpg
1. Kohde: Kuninkaallinen palatsi. Sekoitus muslimien ja kristittyjen tyyliä

500316.jpg
Palatsin puutarhaa

500323.jpg
Sevilla on mahtavan vihreä kaupunki

500328.jpg
Tytöt ja Plaza de España

500342.jpg
Plaza de Españan puolikaareen on tehty mosaiikista kaikki Espanjan suurimmat kaupungit

500349.jpg
Ensimmäisenä iltana löysimme tunnelmallisen baarin, jossa esitettiin flamencoa ilmaiseksi. Hieno kokemus! Laulu on aivan omanlaistaan ja tanssi täynnä kenkien kopinaa, huitomista ja kiihkeitä tunteita

500350.jpg
Sevillan katedraali on maailman toiseksi suurin heti Vatikaanin jälkeen. Kuvassa Violettan kanssa

500366.jpg
 Plaza de Toros

500374.jpg
Jokin sadoista aukoista. Kuvat otettu katedraalin tornista - kerroksia ylös 34

500169.jpg
Paula ja pääsiäiskulkueesta karanneet sedät

500351.jpg
Robbie Williams halusi elää hetken tavallisen espanjalaisnuoren elämää ja
oli pukeutunut koordinaattoriksemme Jésukseksi

500185.jpg
Paula, Luca ja Fe sanoo FILLETTE


5.4 Górdoba

Jottei viimeinen kohteemme Górdoba olisi jäänyt muita huonommaksi, sielläkin satoi. Ja PALJON. Märät sukat, kylmyys ja kymmenet wc-reissut vaikutti siihen, ettei Górdobasta jäänyt juuri lapsille kerrottavaa. Olin yksinkertaisesti liian väsynyt olemaan turisti. Odotin kotiinpääsyä, omaa sänkyä ja kylppäriä, mutta samalla ajattelin kauhulla edessä olevaa 9 tunnin bussimatkaa. Siis matkaa bussissa, jossa ei ollut vessaa. Parin pysähdyksen, kymmenen lääkkeen, turskan ja veden voimalla sitä kuitenkin selvittiin. Onnellisesti kotiin :)

500788.jpg
Lounaalla Anniina söi puolikkaan kalan. Ei olisi kannattanut. Kuvassa vasemmalta Paula, Amanda, Jorge, Jésus, Luisa, Luca, Cristian, Elizabeth, Fernanda, Violetta ja Monika


500395.jpg
Myös italiaanot lounasti samassa paikassa. Nimiä en muista,
mutta paljon ne poltti ja lauloi

500399.jpg
Ei nyt ihan täysin sivuuteta Górdobankaan nähtävyyksiä. Kuvassa maailman 2. suurin moskiitta


Lopuksi

Vaikka edellinen viikko oli hyvin erilainen kuin mitä odotin, ei se missään nimessä huono ollut. Sateisesta säästä ja erilaisista vaivoista huolimatta meillä oli tosi hauskaa yhdessä. Kaikki oli niin hyvässä kuin pahassakin hengessä mukana :D Noin 40 erilaisen wc-kokemuksen lisäksi muistoina on lentäviä lauseita, satoja valokuvia, muutamia videoita ja uusia kavereita. Myös joitain matkamuistoja ja erilaisia vaatekappaleita tarttui mukaan ja ensi viikolle suunniteltu dietti alkoi tehokkaasti ilman vaivannäköä. Jos joku vielä jaksaa katsella kuvia, niin Paulan tekemä musavideo matkaltamme löytyy osotteesta: