513340.jpg
Ihmisiä ja "vappupalloja" pääsiäiskulkuetta seuraamassa

Jokseenkin oli vetämätön olo 6 päivän mahataudin ja pääsiäisloman jälkeen, mutta silti jaksoin tiistaina reippaasti kävellä nuo 200 metriä ja avata tiedekuntamme painavan oven. Professorimme sen sijaan taisi jatkaa lomailua vielä tämän viikon, kun ei ilmestynyt pitämään (yksitoikkoisia) urbanismo-luentojaan tiistaina eikä myöskään tänään. Tiistaina meitä opiskelijoita oli odottamassa luentosalin edessä kolme viidestä, mutta tänään vain minä. Muutaman minuutin siinä mietin, että onkohan tältä tytöltä kenties jäänyt jotain kuulematta tai ymmärtämättä...mutta sitten päättelin, ettei sellanen tietenkään voi olla mahdollista. Ensi viikolla uusi yritys :)

Perjantaina käytiin katsomassa yksi oikea pääsiäiskulkue ja lauantaina vähän shoppailtiin, mutta muuten pääsiäinen meni mun osalta lähinnä toipuessa. En siis nähnyt ihmisiä juhlimassa kaduilla tai juomassa baarissa limonadaa, kun uni vei voiton iltaisin. Limonada on täällä juoma, joka kuuluu olennaisena osana pääsiäisenviettoon. Punaviiniä, appelsiini-ja sitruunamehua, sokeria ja kanelia sisältävää juomaa juomalla tapetaan vanhan perinteen mukaan aina juutalaisia. Siis yksi kulaus ja yksi kuollut juutalainen. Loppujen lopuksi melko arvelluttava perinne siis.

513345.jpg
Pääsiäiskulkueeseen osallistui heppoja...

513383.jpg
...miehiä, naisia ja lapsia...

513425.jpg
...erivärisissä, pelottavannäkösissä asusteissa...

513438.jpg
...soittaen musiikkia...

513397.jpg
...tai kantaen Jeesusta ristillä

513448.jpg
Ei paljon ehtineet sedät tutuille morjestelemaan

Huomenna nään pitkästä aikaa Ellan, kun matkustan junalla kohti Galiciaa aina luoteisrannikolle (toivottavasti myös rannalle!) Vigoon asti. Lauantaina osallistumme ilmeisesti retkelle yhdessä Ellan gallego-kielikurssin ryhmän kanssa. Retken määränpäätä en tiedä, mutta matkasta tulee varmasti mielenkiintoinen, sillä en ole koskaan aiemmin edes kuullut gallegoa, jota Galiciassa espanjan ohella puhutaan. Oppia ikä kaikki.

Jos vaan netti on ensi viikolla toiminnassa, laitan kuvia Ellan Vigosta ja myös soitan kaikille teille, joiden kanssa on pitänyt puhua jo monet kerrat aiemmin. Besos!