Kuuden tunnin junamatkan jälkeen saavuin perjantai-iltana aurinkoiseen Vigoon. Ella oli asemalla vastassa ja siitä sitten pikaisen matkaraportin jälkeen suunnattiin yhdessä El Corte Inglesin ruokaosastolle ostamaan illan eväät. Salaatit ja leivät valmistettiin Ellan ihanan isossa keittiössä, jossa mahtuis tarvittaessa työskentelemään pieni armeija. Muutenkin koko 4 makuuhuoneen ja olohuoneen asunto oli tosi viihtyisä, siisti ja valoisa.

523386.jpg
Romanttinen illallinen nautittiin tietysti partsilla :)


Perjantai-iltana Vigossa tuntui olevan ihan kohtuullisesti ihmisiä liikkeellä, mutta emme tällä kertaa löytäneet baaria, jossa olisimme viihtyneet puolta tuntia kauemmin. Ellan kavereihin emme törmänneet, mutta minä bongasin yhden AEGEE-koordinaattorin Leónista, jonka porukassa sitten otettiin yhdet. Pieni Espanja..muuten kierreltiin kaupungilla ja tutustuttiin erilaisiin kulttuurikohteisiin iltavalaistuksessa. 


524219.jpg


523940.jpg
Jalat saa hyvää treeniä, kun kävelee Vigon mäkisiä katuja edestakasin

Vigo on 2 kertaa Leónia suurempi eikä ehkä arkkitehtuuriltaan yhtä kaunis, mutta jotain sellaista siellä on, mitä meillä ei: LAS PLAYAS! Jätettiin siis suosiolla gallego-kurssin retki väliin ja vietettiin lauantai Ellan puolalaisten ja slovakilaisten vaihtarikavereiden kanssa rannalla maaten ja nahkaa polttaen. Tai oikeastaan minä taisin olla ainoa, jolla on edelleen kauniit puna-valkoset (rusketus!)raidat. Kyllä ne siitä jo huomenna tasaantuu...illalla sitten tehtiin taas ruokaa ja lähdettiin kupposille Vigon vanhaankaupunkiin. Tarkotus oli liittyä yhteen vaihtariporukkaan, mutta lopulta ei saatu niihin yhteyttä. Hyvin meni aika kaksinkin.

523839.jpg
Iltapäivällä rannalla oli rauhallista

523843.jpg
Läheisellä saarella on yksityinen hotelli

523945.jpg
Lasi sangriaa 3,5e

Sunnuntaina aurinko paahtoi 25 asteen voimalla, mutta jokseenkin punottaneet kasvot, kädet ja jalat ei oikein paisteesta nauttineet. Oli siis pukeuduttava pitkiin ja vietettävä päivä puiston varjoisalla puolella.

 523960.jpg
Luontokuvaajan kameraan osui musta joutsen (kivistä vasemmalla)

Puistopicnikin jälkeen oli tarkotus pakata laukku ja suunnata takasin Leóniin, mutta matkalla Ellan asunnolle huomattiin yhden kahvilan seinässä mainos Celta Vigon kotiottelusta. Ajankohdan varmistettuamme tajuttiin, että meillä oli 40 minuuttia aikaa ehtiä stadionille ja ostaa liput ennen pelin alkua. Ottelun ensimmäiset 20 minuttia meni sisäänpääsyjonossa, mutta ei se paljon tunnelmaa laskenut. Jos huuto oli hurjaa stadionin ulkopuolella, niin sisäpuolella se oli tietenkin vielä hurjempaa. Usein tuntui, että 24 000 katsojaa keskittyi enemmän vastustajan ja tuomarin haukkumiseen kuin omiensa kannattamiseen. Puta Coruña ja hijo de puta- huudot oli kovassa käytössä. Kannattajien kiihkoa lisäsi entisestään se, että Vigon ja La Coruñan (joukkueen nimi Deporte) väliset kamppailut on kuulemma verrattavissa Suomi-Ruotsi taistoihin. Halvimmilla lipuilla (15e) ei tietenkään päästy parhaille paikoille, mutta Celtan 1-0 voittomaalia päästiin todistamaan hyvistä asemista maalin takaa.

524406.jpg
Aurinko paistoi täydeltä terältä koko ottelun ajan. Kotijoukkue sinisissä

Pelin jälkeen tilattiin Ellan ja Ellan vaihtarikaverin Jannen kanssa pizzat ja vuokrattiin leffa, joka katsottiin kerrankin isolta ruudulta Jannen vuokraemännän tv:stä. Maanantaiaamuna oli sitten kotiinlähdön aika...koko viikonloppu tuntui menevän hurjaa vauhtia ja mielelläni olisin jatkanut lomailua pidempäänkin. Iso kiitos siis Ellalle, oli aivan mahtavaa! Ehkä vielä joku kaunis päivä ilmestyn sinne uudestaan... :D